Δεν θα πέφτει καρφίτσα στα μπαρ και στα κέντρα διασκέδασης την παραμονή της Πρωτοχρονιας αλλά και ανήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Ζεστοί για διασκέδαση εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε κρατήσεις για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω της πανδημίας οι Θεσσαλονικείς φέτος στις γιορτές, τόσο την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων όσο και την παραμονή και ανήμερα της νέας χρονιάς, είναι έτοιμοι να γιορτάσουν χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.
Τα καταστήματα εστίασης προετοιμάζονται πυρετωδώς με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει «φωτιά», καθώς τόσο μικρές όσο και μεγαλύτερες σε αριθμό παρέες δεν σταματούν να κλείνουν τραπέζια σε εστιατόρια και καταστήματα διασκέδασης.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα Χριστούγεννα στην πλειονότητα των καταστημάτων της εστίασης δεν έπεφτε καρφίτσα κάτι που αναμένεται να γίνει και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου.
Μάλιστα στα καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης καταγράφεται ζήτηση από Ισραηλινούς αλλά και Βαλκάνιους που βρίσκονται στην πόλη για την εορταστική περίοδο.
«Τα Χριστούγεννα τα καταστήματα της εστίασης είχαν πληρότητα 100%. Σήμερα κορυφώνεται η κίνηση, με τα τηλέφωνα να έχουν σπάσει τις τελευταίες ημέρες. Για τον λόγο αυτόν αν κάποιοι θέλουν να βγουν παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να κάνουν κράτηση. Διαφορετικά θα δυσκολευτούν» μιλώντας στο Voria.gr o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, υπογραμμίζοντας πως η κίνηση Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι αντίστοιχη με αυτή του 2019, ωστόσο οι καθημερινές, ακόμη και στην εορταστική περίοδο που διανύουμε, είναι υποτονικές.
Πάντως οι ημέρες των εορτών, όσο και αν δημιουργούν χαμόγελα στους ανθρώπους της εστίασης, δεν μπορούν να ισοσκελίσουν τους μειωμένους τζίρους του προηγούμενου διαστήματος, που έχει δημιουργήσει ανασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι.
Ερωτηθείς ο κ. Επιτροπίδης για το τι εκτιμά για το 2023 σημειώνει πως αναμένεται μία δύσκολη χρονιά με συσσωρευμένα χρέη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κλάδος θα χρειαστεί στήριξη από την Πολιτεία.