Τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδεραστές και η ερμηνεία τους

 

Τα σύμβολα αυτά αλιεύθηκαν από το Dark Web (σκοτεινό διαδίκτυο) και δεν κυκλοφορούν στο κανονικό διαδίκτυο. 

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, σημείωσε πως τα σύμβολα αυτά χρησιμοποιούνται ως ένας τρόπος μύησης και χαιρετισμού μεταξύ των παιδεραστών.Ο ίδιος εξήγησε ότι είτε τα φοράνε σε μενταγιόν/κολιέ ή τα κάνουν μικρά τατουάζ σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Οι παιδεραστές χρησιμοποιούν τέσσερα συγκεκριμένα σύμβολα με σκοπό να επικοινωνούν συνθηματικά μεταξύ τους, χωρίς να κινούν υποψίες και να διαπιστώσουν τις προτιμήσεις του ενός με του άλλου.

Κάθε ένα σύμβολο έχει ξεχωριστή ερμηνεία: Προτίμηση σε αγόρια, προτίμηση στα μικρά αγόρια, προτίμηση στα κορίτσια, προτίμηση και στα δύο φύλα.

Το προφίλ των παιδόφιλων

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα απέναντι στην αναγνώριση της συγκεκριμένης μερίδας της κοινωνίας, αν αναλογιστεί κανείς πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο γνώρισμα που τους διαφοροποιεί από το υπόλοιπο τμήμα του πληθυσμού. Ο ίδιος ο Μανώλης Σφακιανάκης επισήμανε πως «Δεν έχουν χαρακτηριστικό γνώρισμα οι παιδόφιλοι. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Τα ψηφιακά ίχνη μένουν για πάντα 

Ο Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για τα ψηφιακά ίχνη που άφησαν οι παιδόφιλοι στις συνομιλίες τους με την 12χρονη που οδήγησαν στον εντοπισμό τους από την ΕΛΑΣ.

«Τα ψηφιακά ίχνη μένουν για πάντα. Αυτός που κάνει την κίνηση αυτή αφήνει πάντα ίχνη. Με σωστό συνδυασμό, υπομονή, όλα βρίσκονται. Στα ψηφιακά ίχνη δεν χωράει μπλάνκο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Επικρατεί ποινικός λαϊκισμός για την υπόθεση της 12χρονης

Η Έφη Λαμπροπούλου, καθηγήτρια εγκληματολογίας, από την άλλη πλευρά, στράφηκε στον χαρακτήρα των ποινών και στο επιχείρημα περί αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα.

«Ενώ όλοι θα έπρεπε από όλες τις πλευρές να μιλάνε για την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών, για την υποστήριξη των σχολείων, μιλάνε όλοι για την αυστηροποίηση των ποινών. Υπάρχει δηλαδή ένας ποινικός λαϊκισμός για το θέμα αυτό. Οι ποινές είναι πολύ αυστηρές. Μια ποινή είναι για τον βιασμό, ισόβια κάθειρξη. Και είναι και μοναδικό στα ποινικά χρονικά της Ελλάδας να έχουμε μία ποινή», τόνισε η Έφη Λαμπροπούλου.

Επιμέλεια: Ιάσων Λαδέας

πηγη

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share