Τα μπισκότα συνοδεύουν το πρωινό ή το απογευματινό γεύμα, μπαίνουν στον καφέ, στο τσάι ή στο γάλα, ακόμα συνοδεύουν σημαντικές στιγμές στη ζωή κάθε λαού, συνδέονται με σπουδαία κοινωνικά γεγονότα ή απλώς αποτελούν το κολατσιό των μαθητών ανά τον κόσμο. Κάθε λαός έχει τις δικές του παραδοσιακές συνταγές και φτιάχνει κουλουράκια με τον δικό του τρόπο. Με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή σκέτα, όλα κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη γεύση τους…
1. Afghan, Νέα Ζηλανδία – με σοκολάτα και δημητριακά 2. Anzac, Αυστραλία – με δημητριακά και ξηρούς καρπούς 3. Baratfule, Ουγγαρία – τηγανισμένη ζύμη με άχνη ζάχαρη 4. Biscotti, Ιταλία – με ξηρούς καρπούς 5. Μπισκότα βουτύρου, Δανία – με ζάχαρη 6. Σοκολατένια cookies, ΗΠΑ 7. Μπισκότα κρέμας, Βρετανία 8. Coyota, Μεξικό – στρογγυλά μπισκότα γεμισμένα με μαύρη ζάχαρη 9. Kleicha, Ιράκ – γεμιστά μπισκότα με καρύδα και σουσάμι 10. Vanillekipferl, Αυστρία – μπισκότα με σκόνη ξηρών καρπών και άχνη ζάχαρη 11. Κουλουράκια, Ελλάδα – παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα 12. Pfefferkuchen, Γερμανία – κουλουράκια μπαχαρικών 13. Puto seco, Φιλιππίνες – κουλουράκια με βούτυρο 14. Stroopwafel, Ολλανδία – με σοκολάτα και σιρόπι καραμέλας 15. Panellet, Ισπανία – με κουκουνάρι
Via
1. Afghan, Νέα Ζηλανδία – με σοκολάτα και δημητριακά 2. Anzac, Αυστραλία – με δημητριακά και ξηρούς καρπούς 3. Baratfule, Ουγγαρία – τηγανισμένη ζύμη με άχνη ζάχαρη 4. Biscotti, Ιταλία – με ξηρούς καρπούς 5. Μπισκότα βουτύρου, Δανία – με ζάχαρη 6. Σοκολατένια cookies, ΗΠΑ 7. Μπισκότα κρέμας, Βρετανία 8. Coyota, Μεξικό – στρογγυλά μπισκότα γεμισμένα με μαύρη ζάχαρη 9. Kleicha, Ιράκ – γεμιστά μπισκότα με καρύδα και σουσάμι 10. Vanillekipferl, Αυστρία – μπισκότα με σκόνη ξηρών καρπών και άχνη ζάχαρη 11. Κουλουράκια, Ελλάδα – παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα 12. Pfefferkuchen, Γερμανία – κουλουράκια μπαχαρικών 13. Puto seco, Φιλιππίνες – κουλουράκια με βούτυρο 14. Stroopwafel, Ολλανδία – με σοκολάτα και σιρόπι καραμέλας 15. Panellet, Ισπανία – με κουκουνάρι
Via