Από γενιά σε γενιά οι πρακτικές συμβουλές των γιαγιάδων φαίνονται πάντα χρήσιμες εκεί που δεν το περιμένουμε...
Με αυτό το σκεπτικό τα γιατροσόφια που ακούμε κατά καιρούς μόνο
άχρηστα δεν είναι. Σε μια δύσκολη ώρα που χρειάζεσαι κάτι άμεσο μπορείς να ανοίξεις το ντουλάπι της κουζίνας ή το ψυγείο και να αντιμετωπίσεις πόνους, να ομορφύνεις τα μαλλιά σου αλλά και να ρίξεις την πίεσή σου.1. Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο2. Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο3. Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό4. Δύο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό ρίχνουν την πίεση5. Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό peeling στο πρόσωπο και «διώχνει» την κυτταρίτιδα6. Στον ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο7. Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια8. Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό9. Σε έγκαυμα ρίχνουμε κρύο νερό και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού10. Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται o σίδηρος και όχι ξίδι
Via
άχρηστα δεν είναι. Σε μια δύσκολη ώρα που χρειάζεσαι κάτι άμεσο μπορείς να ανοίξεις το ντουλάπι της κουζίνας ή το ψυγείο και να αντιμετωπίσεις πόνους, να ομορφύνεις τα μαλλιά σου αλλά και να ρίξεις την πίεσή σου.1. Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο2. Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο3. Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό4. Δύο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό ρίχνουν την πίεση5. Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό peeling στο πρόσωπο και «διώχνει» την κυτταρίτιδα6. Στον ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο7. Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια8. Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό9. Σε έγκαυμα ρίχνουμε κρύο νερό και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού10. Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται o σίδηρος και όχι ξίδι
Via