απολαμβάνει το πιο ζεστό χειροκρότημα.
Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα, αυτά που σχεδόν ντρέπεται να εμφανίσει επισήμως μια νοικοκυρά με μεράκι, απολαμβάνουν το πιο ζεστό χειροκρότημα. Υλικά
για 6 άτομα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. γάλα
450 γρ. φέτα θρυματισμένη
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι-ματζουράνα-ρίγανη
ελαιόλαδο για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί που θα το προσθέσουμε τελευταίο, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά.
Στρώνουμε με χαρτί το χαμηλό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη.
Τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Όλο το μυστικό είναι να την στρώσουμε σε πάρα πολύ λεπτό στρώμα ώστε να βγει λεπτή και τραγανή σαν πίτσα αλλά και να ψηθεί γρήγορα.
Την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Να την φάτε ζεστή!
pirouni
Via
Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα, αυτά που σχεδόν ντρέπεται να εμφανίσει επισήμως μια νοικοκυρά με μεράκι, απολαμβάνουν το πιο ζεστό χειροκρότημα. Υλικά
για 6 άτομα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. γάλα
450 γρ. φέτα θρυματισμένη
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι-ματζουράνα-ρίγανη
ελαιόλαδο για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί που θα το προσθέσουμε τελευταίο, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά.
Στρώνουμε με χαρτί το χαμηλό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη.
Τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Όλο το μυστικό είναι να την στρώσουμε σε πάρα πολύ λεπτό στρώμα ώστε να βγει λεπτή και τραγανή σαν πίτσα αλλά και να ψηθεί γρήγορα.
Την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Να την φάτε ζεστή!
pirouni
Via