Ο Γάλλος Alexandre Polmard είναι ένας νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώληςκαι ανήκει στην έκτη γενιά που εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1846 και διακρίθηκε τη δεκαετία του 1990, όταν ο παππούς και ο πατέρας Polmard ερεύνησε και, τελικά, εισήγαγε μια επεξεργασία στο κρέας που ονομάζεται «χειμερία νάρκη». Ο τρόπος που λειτουργεί είναι με κρύο αέρα που διοχετεύεται σε ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στο κρέας, σε ένα περιβάλλον -43 C Κελσίου. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς καμία απώλεια ποιότητας.
Μια μπριζόλα Blonde D’aquitaine μπορεί να κοστίσει 3.000 ευρώ, καθώς αυτή η ράτσα των βοοειδών ανταγωνίζεται τα πιο ακριβά παγκόσμια ονόματα στον τομέα του βοείου όπως την Black Angus και Kobe. O Polmard και την οικογένειά του τα εκτρέφουν έξω από τη μικρή πόλη του Saint Mihiel στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία. Ο Polmard λέει ότι μιλάει με τα ζώα του καθημερινά, εξασφαλίζοντας η ζωή τους είναι τόσο άνετη και χωρίς άγχος. Οι αυξήσεις στα επίπεδα του άγχους μιας αγελάδας καθώς εισέρχεται σε ένα σφαγείο μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επίπεδα του γλυκογόνου και του γαλακτικού οξέος και κατ’ επέκταση απώλεια της τρυφερότητας και της γεύσης. “Όλη η αγάπη και η προσοχή που δίνουμε στα ζώα φαίνεται στο γευστικό αποτέλεσμα”, λέει ο ίδιος.
Via
Via